2016-10-18 4180 views
車婆婆同車公公呢個星期天要去飲,所以造就咗呢個拍拖日,當天瞓到夠皮便出灣仔嘆個下午茶做早餐之後便去找鴨王。聽聞金鳳的奶茶好有質素,尤其係無冰的凍奶茶更正,可惜吃罷才知道呢嘻嘻!營養快餐{沙嗲牛肉麵餐}$37,那沙嗲汁香到不行,我起勢咁偷車爸爸的麵吃,麵質亦淥得剛好唔會淋pat pat,充滿童年的味道。很久沒吃火腿意粉就要份{火腿意粉餐}$37,火腿份量慷慨,可惜意粉偏淋,湯亦沒沙嗲牛咁惹味,但清清哋也不錯!跟餐有牛油餐包,另可加$3轉菠蘿油,一於邪惡一番啦~菠蘿包質地鬆軟,面層菠蘿皮酥脆香甜不易散,夾上香而不羶的軟滑牛油,人間極品啊!比起金華的出品更討我歡心呢。凍檸茶+$2都清香好喝,整體表現上佳,吃罷時才見到新鮮出爐的菠蘿包和蛋撻勁想吃囉,即時約定車爸爸下次再來*^O^*
沙嗲牛肉麵
跟餐有牛油餐包,另可加$3轉菠蘿油,一於邪惡一番啦~
菠蘿油
2016-10-09