2009-04-10 47 views
到達大埔時只是十一點幾....肚子未餓, 但可以吃點小食, 出發前又做了點功課, 找了這間吃法式批!餐廳地方很大, 卡位亦多, 等了一陣, 老公親自到收銀處旁....見有熱辣辣雞批及蘋果批, $9/@就指定要了一個 (凍食真係唔好食), 另多叫了杯奶茶, $11! 蘋果批要了個小的, 鋪面有一小粒車里子作記認, 我們先試雞批, 酥皮夠酥鬆, 餡料不會一 "pat" "pat", 食到有雞絲, 青豆, 火腿, 個人覺得比起金鳳好食! 蘋果批酸酸甜甜, 餡料有粒粒提子乾, 蘋果也吃到一塊塊果肉, 但我們也認為雞批味道靠啱口味! 由於朝早已飲了一杯奶茶, 不想飲太多, 試了一口, 唔錯, 味道靠今朝(康華)的濃, 也可能是老公下糖下多一點點!P.S. 如大家真的想試, 必須確定買到的是新鮮出爐, 否則便會失望而回!
!

!

奶茶
雞批
雞批內餡
蘋果批
蘋果內餡
$15 (Lunch)
奶茶
雞批