2019-12-03 2469 views
位於朗晴坊既呢間Lockeroom Dining 應該係阿仙奴球迷⚽既一個聚腳店,叫得Lockeroom,門面同入面都好似球隊更衣室🥅,仲有好多店主的珍藏。不過令我好驚喜係佢既食物亦好高質,就算我唔係波迷都覺得呢度值得一試再試。餐廳唔算好大,但有大枱細枱,陪男友食飯得,一大班人聚會又得,而且佢係一間良心💛💛店! 食得放心~🌟晚餐首推set dinner,經濟實惠又有好多款式選擇😇。先有沙律🥗、餐湯同餐包,樣樣都有心思,沙津菜🥬新鮮夠凍,加上一個酸酸甜甜的紅莓醬汁,好開胃。食完再上餐湯🍲同包,白蘿蔔湯係少有餐廳敢做的湯品,因為只有白蘿蔔的話容易苦澀同有辣感,但佢處理得好,加了少少椒去除了澀味,而且用料足,初冬飲幾適合,暖胃🥰! 配上蒜香法包多士🍞,香脆而軟熟,唔會太乾太硬。只係呢D前菜都見得出餐廳有的心思。主菜我揀左波士頓龍蝦🦞配蕃茄汁意大利飯🍛,半邊龍蝦雖然唔係好大隻但都有唔少肉,仲要好新鮮同加芝士焗🧀,好食! 158蚊一個餐仲有龍蝦,真心有驚喜!! Risotto都好高質,最重要濕度剛好,唔會好淋身,仲有飯的質感,加配茄膏🍅同芝士再煮味道同口感都好好,性價比極高!!👏🏼男友揀的西班牙

晚餐首推set dinner,經濟實惠又有好多款式選擇😇。
沙津

餐湯

波士頓活龍蝦配鮮蕃茄汁意大利飯
燒烤醬西班牙黑毛豬拼北海道元貝

男友揀的西班牙黑毛豬🐷拼元貝一樣好食,黑毛豬肉質鮮甜而多汁,烤得剛好再配上燒烤汁好香甜! 元貝亦好新鮮,唔駛點處理食個鮮味都好足夠,仲配上配菜同紫薯蓉🥔,唯一男友話唔夠喉,好食既野真係永遠都唔夠…哈哈😂
E m水牛城雞翼

所以加左個水牛雞翼🐥,小食黎講佢都好大份,有5隻中翼。汁🌶調得好惹味,咬落汁多又鬆脆! 估唔到主題餐廳食物質素都可以咁高,今晚真係有驚喜,大滿足! 😜
2019-12-02
沙津