2021-06-11 1046 views
背景一)打針前夕 ...想食得健康啲,幫個身體打打氣打開Openrice 打素食見到啲素食自助餐但又覺得疫情期間...再碌落啲就見到呢間素年👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻回憶一)好耐之前見過朋友起ig 打卡野食好吸睛,最重要係個蕃薯條個樣好吸引~有一次同朋友經過附近,諗住食另一間分店,但因為已經full book,呢間又休息🥲我哋又好肚餓,就食左其他野..👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻適逢今日男朋友放假就比個藉口「肥🧸發版」,出街街拍下拖啦🥰今次都係搏一搏,臨時臨急打電話問仲有冇即日既位,另一間分店:full左;呢一間,居然仲有位!👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻地鐵站過嚟都幾近,不過入夜後都有啲靜..上網睇一睇就會發現,呢間鋪頭個menu都成日變人叫我又叫之🥢生酮薑黃椰菜花扒$138🥢⭐️⭐️⭐️咩色都有 打卡超靚呢個係男朋友叫既 不過似乎唔太岩佢口味聞落幾香 好似落左孜然粉 基本上調味都幾清淡可以食番食材原有的味道自家製既牛油果醬質地偏稀同淡可能肥🧸都係慣左重口味...😥🥢不可能芫荽芝士漢堡$138🥢⭐️⭐️⭐️⭐️💫呢個應該burger 係新
背景一)
打針前夕 ...
想食得健康啲,幫個身體打打氣
打開Openrice 打素食
見到啲素食自助餐
但又覺得疫情期間...
再碌落啲就見到呢間素年
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
回憶一)
好耐之前見過朋友起ig 打卡
野食好吸睛,最重要係個蕃薯條個樣好吸引~
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
適逢今日男朋友放假
就比個藉口「肥🧸發版」,出街街拍下拖啦🥰
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
地鐵站過嚟都幾近,不過入夜後都有啲靜..
上網睇一睇就會發現,呢間鋪頭個menu都成日變

人叫我又叫之
可以食番食材原有的味道
自家製既牛油果醬質地偏稀同淡
可能肥🧸都係慣左重口味...😥

🥢不可能芫荽芝士漢堡$138🥢⭐️⭐️⭐️⭐️💫

呢個應該burger 係新款,望左幾篇食評都冇提起
感動既係呢個有植物漢堡扒,因為材料只係提左有椰菜蕃茄青瓜..
初時我有幻想過會唔會係個漢堡包皮係用芫荽造..原來想多左😂係貨真價實嘅芫荽!
肥🧸唔係一個茜控,就咁食生既芫荽都嫌佢有啲草青味~不過當夾埋個漢堡扒一齊食嘅時候,個味又幾夾🤭
而且隱約散發出芫荽嘅香氣,的確幾驚喜😗

至於蕃薯條炸得好脆口,而且份量都算多

🥢香辣不可能肉醬薯皮🥢$58⭐️⭐️⭐️⭐️
薯皮好脆口,「肉碎」比較辣但又好惹味😋

結果證明肥🧸都係一個食肉獸🥲偏好味道較濃同埋仿肉既素食
其實新豬肉既口感同真豬肉都幾似,只係用新豬肉做嘅漢堡扒會相對容易散開
幾期待下次會有咩新menu🥰
  • 不可能漢堡包