2023-09-04 683 views
今日好想食菜,天氣太熱,想食多啲菜濕濕地,所以冇叫5餸飯,5餸飯抵食不特止,仲好好食, 10個入嚟9個都叫,仲要送埋個南瓜湯或者選豆漿,二選一。今日想介紹,願意想食素叉燒飯,原來冇貨,本來想走,不過既然來到,冇理由就咁走,下午1:30去到超多人,雖然唔使等😅不過見到啲人快手快腳食完就走. 重點來了,一落單,想叫菠蘿咕嚕肉再加腐乳炒雜菜,阿妹即刻回覆‘你幾多個人食,份量兩個人,係咪真係食得晒?’…. 你知啦,一般人入到舖頭餓到飛起,眼闊肚窄….唯有冇辦法啦,唯有聽吓人哋意見😅😅😅😅😅😅人哋食鹽多過我食米😜😜冇唔開心嘅!😗😗妹妹建議你想食菜,不如$26蚊俾兩個餸(選擇兩種菜)同埋一個湯俾你….我諗吓都好嘅…..😉😉😉都係諗住聽吓人講,唔好堅持巳見…. 可見人哋真係幾有心,唔係淨係顧住搵錢,又關心人,再次教我哋唔好只睇表面。最後兩個餸好好食,份量啱啱好,啱啱先食得晒, 100%飽,主菜菠蘿咕嚕肉應該用猴頭菇做,幾有咬口💪💪唔會un 或者柴皮… 口感恰到好處,酸甜汁調校得啱啱好,幾醒胃,有菠蘿同埋青椒🫑,份量足夠,一共$107,下次會再嚟幫襯,良心企業,多多支持素食,可惜我只能三個月到先可以食
最後兩個餸好好食,份量啱啱好,啱啱先食得晒, 100%飽,主菜菠蘿咕嚕肉應該用猴頭菇做,幾有咬口💪💪唔會un 或者柴皮… 口感恰到好處,酸甜汁調校得啱啱好,幾醒胃,有菠蘿同埋青椒🫑,份量足夠,一共$107,下次會再嚟幫襯,良心企業,多多支持素食,可惜我只能三個月到先可以食到一次🥹🥹👤一有時間就會去
菠蘿咕嚕肉,酸酸甜甜
菠蘿咕嚕肉,酸酸甜甜