星期六冇咩特別野做,就約左朋友去銅鑼灣食個靚brunch☺️因為係假日午餐時間,周圍都應該幾full,朋友就提起呢間應該唔使等好耐🤓👌🏼——————呢間餐廳都幾大間下,去到都見到幾full,不過好好彩地去到餐廳岩岩好有位入🐥入面既侍應都係講英文既💁🏼‍♀️🍽Mix Grill (w/ scrambled egg + walnet & raisin bread) $108🍽 (7/10)我哋揀左個mix grill,其實就係all day breakfast既一種,有蛋、多士、肉類、菇類、蕃茄、薯餅同焗豆。一上枱就見到好豐富😲每樣食物都烤得有水準,蕃茄蘑菇仲好有燒烤既風味,又鎖到水份👍🏻肉類好多樣化,腸bacon雞胸火腿都有d 🙆🏼‍♀️不過雞胸佢地特登薄切攞去烤,我就覺得唔夠肉汁食落會太鞋🤔不過整體都不錯,分量超飽!🍳Egg Benedict (w/ spinach) $88🍳(7/10)仲叫左個egg benedict~配料揀左菠菜🥬係傳統egg benedict既感覺👍🏻切開水波蛋連埋蛋汁同上面既荷蘭醬一齊食好夾🥳荷蘭醬亦唔會過甜過酸,剛剛好👶🏻唯一麻麻既就係muffin包底冇烘過,口感
——————

仲叫左個egg benedict~配料揀左菠菜🥬係傳統egg benedict既感覺👍🏻切開水波蛋連埋蛋汁同上面既荷蘭醬一齊食好夾🥳荷蘭醬亦唔會過甜過酸,剛剛好👶🏻唯一麻麻既就係muffin包底冇烘過,口感偏軟冇咁脆口💁🏼‍♀️

整體感覺都幾唔錯☺️坐得又幾舒服,係一間relaxing既cafe🙆🏼‍♀️
———————
😋味道:7.5/10
🤵🏻服務:7.5/10
💰抵食:6.5/10
⏳排隊時間:0分鐘
2020-11-21
$100 (Lunch)