2018-09-04 162 views
渝味於國內很有名,自稱排行第一,最近先知原來香港都有幾間分店,梗係要去試下啦!去到已見爆滿,餐廳座位寬闊,坐得舒服,睇睇Menu,選擇蠻多的, 比較少見的有大刀牛肝、重慶耗兒魚、五花肉溜等等. 未有得食之前, 已經嗅到隔離左右既麻辣香味, 真係好心急呀.馬上圍上餐廳預備好的圍裙等食! 冰凍雪耳糖水點完餐, 員店即先送上冰凍雪耳糖水俾我地潤一潤喉. 可能個火鍋超勁辣, 要食定糖水打定底, 減低麻辣對胃既刺激餐廳真係貼心鍋底有幾款選擇, 全部都係$38/位, 幾抵食! 一場黎到梗係要揀九宮格麻辣大紅鍋啦! 個鍋一上枱大家都嘩然! 紅卜卜, 成個鍋都充滿左辣椒! 鍋內分左九格, 但其實格格都一樣咁辣, 但可以方便唔同食物分開放, 設計唔錯! 個鍋真係好香, 食落唔止食到麻同辣, 仲食到豐富既香料香味, 好有水準! 美國安格斯優質肥牛賣相好靚, 油脂分佈平均, 條紋清晰可見. 肉質鮮嫩, 肉味濃郁, 打邊爐必叫之選. 極品鵝腸朋友一致好評, 連平時唔食鵝腸既我, 都食左幾條! 鵝腸洗得好乾淨, 口感超級爽口, 必試之選!曉宇嫩牛肉肉質可用滑、嫩、腍黎形容. 淥3分鐘就得食.果隻嫩滑口感, 真係

馬上圍上餐廳預備好的圍裙等食!

冰凍雪耳糖水

點完餐, 員店即先送上冰凍雪耳糖水俾我地潤一潤喉.
可能個火鍋超勁辣, 要食定糖水打定底, 減低麻辣對胃既刺激
餐廳真係貼心

九宮格麻辣大紅鍋

個鍋一上枱大家都嘩然! 紅卜卜, 成個鍋都充滿左辣椒!

美國安格斯優質肥牛

賣相好靚, 油脂分佈平均, 條紋清晰可見.
肉質鮮嫩, 肉味濃郁, 打邊爐必叫之選.

極品鵝腸

朋友一致好評, 連平時唔食鵝腸既我, 都食左幾條!
鵝腸洗得好乾淨, 口感超級爽口, 必試之選!

曉宇嫩牛肉

肉質可用滑、嫩、腍黎形容. 淥3分鐘就得食.
果隻嫩滑口感, 真係第一次食到, 肉味好突出, 入口麻辣柔軟, 好食到不得了, 誠意推介!

鮮黃喉

黃喉係老公必叫之選.
建議淥兩分鐘就食得, 口感超級爽脆, 配上麻辣火鍋簡單係絕配!

*要捉緊時間, 淥太耐就會老晒好硬唔好食LU*

重慶耗兒魚

從未見過, 所以叫左一碟試下.
耗兒魚肉質嫩滑, 而且肥美.
雖然以麻辣油浸過, 但亦搶唔走魚既鮮味

洛神花茶

食辣野最不可缺少既就係飲品.
如果唔想飲汽水太多氣既話, 洛神花茶係一個唔錯既選擇.
味道酸酸甜甜, 清熱解暑.

呢餐不論係食物, 服務都非常滿意.
以後想食重慶火鍋唔駛北上了喇......

九宮格麻辣大紅鍋