2018-11-22 541 views
今晚係女朋友既生日,決定帶佢食佢恨左好耐既Omakase🥢一年前黎過楽壽司覺得食材好新鮮,壽司師傅好nice,所以決定再黎☺️一開始入到個餐廳有少少尷尬同拘謹,得我地一枱客,可能因為而家都開咗好多呢啲提供Omakase嘅餐廳加上係平日😅不過壽司師傅好識帶動氣氛又同我地傾下日本旅行嘅事蹟🇯🇵Omakase menu 有3個選擇,我地就叫咗兩個Signature,一個人都要$1850 (真係好肉痛😖)呢個鱈魚條小食勁香口食唔停,送酒一流🍶師傅會由淡味到濃味咁上菜😋初初見到呢個有魚皮嘅秋刀魚有少少怕會好腥,點知有驚喜喎好好味👍🏻👍🏻呢個煙燻既視覺效果真係幾靚好似Beauty and the Beast 個朵花🌹 不過個人嫌個煙味太濃蓋過咗刺身本身既味道😕呢條Kinki 魚係師傅幫我地upgrade🐠 條魚個樣有d殘忍,但係食落真係好香口!呢個拖羅刺身真係冇得頂入口即溶,配埋鹽 / Wasabi又另一番風味🤩🤩🤩可能我地都麻麻地沙甸魚😥 呢個個味真係好濃好腥🤢最後當然有我地期待咗好耐既海膽杯!海膽超級鮮甜,如果飯可以再多少少又或者有紫菜配就最好啦☺️☺️☺️
今晚係女朋友既生日,決定帶佢食佢恨左好耐既Omakase🥢

鱈魚條

呢個鱈魚條小食勁香口食唔停,送酒一流🍶

師傅會由淡味到濃味咁上菜😋

秋刀魚

初初見到呢個有魚皮嘅秋刀魚有少少怕會好腥,點知有驚喜喎
好好味👍🏻👍🏻

Kinki