2011-02-17 838 views
之前有人話想食片皮鴨, 所以訂位時已經預留左一隻, 另外叫左個四人餐$688, 啲餸都幾啱食同埋幾多款: 有三款前菜包括醉雞, 海哲同埋上海烤麩, 三個份量都唔少, 味道也不錯! 跟住有個湯羹, 呢個我覺得一般, 比較淡! 再黎有小籠飽. 呢個ok冇咩特別! 跟住有個白玉蝦, 以為淨係得蝦仁, 上菜先知原來仲有幾隻黃金蝦, 呢個好好味! 仲有個松子桂花魚, 呢個酸酸甜甜嘅汁好正, 好開胃! 終於, 到隻片皮鴨出場, 期待已久…結果幾失望, 因為啲皮好韌, 仲有片得麻麻地, 有啲連住好多肉, 有啲得塊皮! 當大家吃嘅速度已經放慢時, 仲有三個餸未黎: 蟹肉西蘭花, 茶樹菇烤肉同埋個炒鴨肉鬆, 呢幾樣都好味, 唯一我食個口蟹肉西蘭花好鹹, 之後再食就正常, 即係炒得唔平均就上碟! 仲有要讚吓個烤肉, 雖然好肥, 但係好入味, 入口即化, 送飯一流! 最後甜品—豆沙鍋餅, 埋單5人$11xx!
2011-02-16