2019-10-11 834 views
大家都知食鐵板燒有幾鬼貴!我仲記得20幾年前我中咗皮幾嘢馬仔,同老婆大人走咗去食餐兩千幾銀嘅鐵板燒好開心!事過20年食鐵板燒已經有好多得揀就連酒店都有唔少選擇!呢次同老婆大人和朋友仔一齊去咗富豪機場酒店嘅空港居酒屋,大嘆特嘆超抵玩嘅鐵板燒。老老豆豆我住東涌這20年都未嚟過富豪機場酒,原來有間咁有風情嘅居酒屋。我哋主要嚟食個8道菜加清酒嘅至醒之選鐵板燒配清酒套餐,只要7嚿水一位差唔多半價咁滯好鬼抵食,鍾意飲酒嘅我梗係開心啦,個餐包咗180ml清酒加埋老婆大人唔飲嗰份已經有一枝清酒嘅份量,仲唔夠喉可以加多88蚊無限勁飲指定日本清酒。我哋坐喺鐵板吧邊談風月邊欣賞大廚功架太享受喇。第一味係前菜三點!三款前菜係我like嘅胡麻毛茄,啱晒老婆大人酸微微嘅柚子蘿白,同埋好有咬口嘅明太子沙津,三樣都唔錯期待第二個菜。第二樣係自家製蟹肉忌廉餅,炸得好鬼鬆脆而且仲香噴噴添,食落又多蟹肉一啲都唔漏正呀喂。跟住喱碗熱到燙嘅銀鱈魚洋蔥湯真係好hot呀,放喺燒熱嘅石窩入面飲到尾仲係熱辣辣架,入面有件好似老婆大人咁滑嘟嘟嘅銀鱈魚肉,加埋甜味嘅洋蔥飲落又鮮又甜好正架。喱個係松葉蟹甲羅燒,入面除咗有松葉蟹肉仲有老婆大人
大家都知食鐵板燒有幾鬼貴
!我仲記得20幾年前我中咗皮幾嘢馬仔
,同老婆大人走咗去食餐兩千幾銀嘅鐵板燒好開心
!事過20年食鐵板燒已經有好多得揀就連酒店都有唔少選擇

老老豆豆我住東涌這20年都未嚟過富豪機場酒
,原來有間咁有風情嘅居酒屋

,鍾意飲酒嘅我梗係開心啦
,仲唔夠喉可以加多88蚊無限勁飲指定日本清酒

我哋坐喺鐵板吧邊談風月邊欣賞大廚功架太享受喇

第一味係前菜三點!三款前菜係我like嘅胡麻毛茄

跟住喱碗熱到燙嘅銀鱈魚洋蔥湯真係好hot呀
,放喺燒熱嘅石窩入面飲到尾仲係熱辣辣架
,入面有件好似老婆大人咁滑嘟嘟嘅銀鱈魚肉
,加埋甜味嘅洋蔥飲落又鮮又甜好正架

喱個係松葉蟹甲羅燒,入面除咗有松葉蟹肉仲有老婆大人最冧嘅蟹膏,睇見佢食到嗒嗒聲開心到呢減乜鬼嘢肥吖

喱個時候師傅要炮製喱幾隻扎扎跳嘅龍蝦喇
!!

食材靚真係唔使多費調味!只用鹽焗方法嚟燒龍蝦已經夠好味
,一人有一隻爽C

到我like嘅牛肉喱個餐用美國安格斯牛柳,燒到香口半熟食落淋夾香加埋蒜片又點忍到口呀

其實個餐份量唔細食埋牛柳已經有8成飽
!加埋個大大碗嘅新鮮櫻花蝦溫泉蛋烏冬就10成滿足喇
!成碗都係新鮮櫻花蝦加埋隻溫泉蛋食又香又滑,好鬼易就食哂一碗啦

最後仲有十勝紅豆雲呢拿雪糕做甜品
,喱個鐵板燒套餐真係好鬼抵食,入開嚎嚟喱頭記得揾我再食多餐啊!不過喱個優惠做到10月尾咋要食唔該快啲

2019-10-04
Type of Meal