2021-04-13 596 views
天然豚骨拉麵+ 半熟鹽味蛋 $111上次黎銅鑼灣分店食拉麵已經係四年,大家都知呢間分店冇屋台只有counter位,冇諗過初三去食竟然等左廿分鐘左右就有位,仲要一蘭新會員可以免費送4塊紫菜,外加一包捲麵。今次照舊油湯都簡左最濃厚,超硬麵,4倍辣粉。都係果句,記住趁熱食,唔係既話好快啲油就鯨曬面。一蘭既麵同湯都冇咩退步,仍然係好出色,好濃既豚骨味。叉燒有三塊,雖然唔算得上大塊,但至少都係鎖得住肉汁既。辣粉既話雖然係免費,但個人覺得如果5倍以上會蓋過湯底味道。唯一好失望既就係隻蛋,可能係轉左供應商變左連殼上,要客人自己搣蛋殼真係有啲奇怪,同埋亦都冇以往既半熟蛋咁好食。
天然豚骨拉麵+ 半熟鹽味蛋 $111