2020-09-05 535 views
旺角登打士街廣場成幢都有好多好嘢食,之前嚟咗食雞煲,今次去12樓搵間Café坐,呢間café分開咗兩個鋪位,每個舖位大概有五至六張枱,細細地,坐得都幾舒服。而且又可以望到窗外嘅風景。我同我阿媽兩個人叫咗個二人餐,分別有一個飯、Pizza、蝦餅、同埋兩杯飲品。首先一嚟嘅就係個飯,我叫咗一個係黑松露意大利飯,黑松露味非常香,而且意大利飯佢標榜着係用意大利米,每一粒都粒粒分明,非常有咬口。醬汁亦都好濃。之後就係嚟咗個夏威夷pizza,夏威夷pizza上面有濃厚嘅沙律醬,而且亦都有好多菠蘿,再配埋非常重嘅芝士,新鮮焗出嚟,所以都幾好食。再之後就係個蝦餅,蝦餅會配埋泰式辣汁,都係新鮮炸起,好香,好好食。飲品我哋叫咗一個呢度出名嘅水果茶,水果茶並唔係普通嘅茶底,而係混和咗好多唔同嘅果汁,再配埋生果🍎,餐廳仲會比細細嘅杯慢慢品嚐,所以都零瀉有格調。最後就係叫咗杯綠茶紅豆,杯飲品綠茶味比較重,但稍微甜,這點需要注意一下。

2020-08-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
  • 炸蟹餅
  • 八寶美顏花茶