2018-01-17 60 views
是日收工同大人出遊尖咀,不過到尖咀都7:00,所以就搵好西食先。亞士厘道有唔少野食,見到有間野叫"肚餓了"幾得意,上網睇左好似唔錯。上到去地方唔算好大,不過勝在就算搭枱都唔會黐到好埋或者唔夠位放野食。我地剔剔下野食,唔計野飲都揀左12樣。(雖然叫左咁多,但我無樣樣影哂)先黎左個黃金魚皮,同新加坡嗰隻包裝咸蛋魚皮差唔多,不過呢個係新鮮熱辣辣。當然係咸,所以要黎送酒的確唔錯!順帶一提佢有唔少手工啤酒,餐牌有寫埋唔同酒有咩唔同味道之分。鹽燒厚切牛舌,真係幾厚下,唔韌,肉味好濃。鹽燒鴕鳥肉+醬燒黑豚肉相比之下黑豚肉比較好食,因為鴕鳥肉肉味稍為遜色,相返黑豚肉比較出味同比較juicy,不過鴕鳥肉都係唔錯的,只係黑豚肉燒得比較好食。蒜蓉燒茄子,大人睇相已經話一定要食。因為個面差唔多全部都係鋪滿蒜蓉,茄子又無燒到乾哂,啲肉汁仲喺返哂到,加埋滿滿既蒜蓉好邪惡!芝士燒蠔,今次到滿滿既芝士再加上肥美既廣島蠔,魔鬼來了~西京比目魚,唔知咩係西京(可能係東京既對面),剩係知個汁甜甜地,舊魚又好滑。以為啲野食會好細舊,其實都唔少野,一分錢比返一分貨你,唔錯,食得過!
我地剔剔下野食,唔計野飲都揀左12樣。
(雖然叫左咁多,但我無樣樣影哂)

當然係咸,所以要黎送酒的確唔錯!
黃魚炸魚皮

鹽燒厚切牛舌,真係幾厚下,唔韌,肉味好濃。
鹽燒厚切牛舌

鹽燒鴕鳥肉+醬燒黑豚肉

蒜蓉燒原條茄子

芝士燒蠔,今次到滿滿既芝士再加上肥美既廣島蠔,魔鬼來了~
芝士燒廣島蠔

烤焗西京比目魚