2017-10-11 1203 views
肉肉餐今日病病地,練歌前唔想食麥當勞,去左茶樓樓下一枝公食。諗嚟諗去唔知食乜好,見到人點燒味,我就跟住叫豉油雞燒鴨米粉,無米粉之下,要了米線,加個熱杏霜。這裏好好咁將米線同餸分開的,餸上仲送左薑蓉!米線湯底清清地又有味,唔會好寡,上面有幾條生菜,相當貼心。 之前同朋友仔來食燒鴨係幾好味既,今次差左,肉質有啲鞋,無之前咁香,可能同之前食既部位唔同有關係,不過就夠肉地呢☺。 雞就重甜甜的豉油,唔會一味死得個咸字,都係厚肉,而且入味,帶少少肥膏,增添香味。碗米線好夠熱,食時放啲肉落啲湯度,啲肉熱啲咁食之餘,又可以洗吓肉啲醬油,始終唔好食咁咸好啲,無咁唔健康嘛。(因為食咁多已經好唔健康了😄)
肉肉餐

今日病病地,練歌前唔想食麥當勞,去左茶樓樓下一枝公食。

2017-10-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)