2022-12-10 2530 views
約埋一大班人去食飯,有人請,所以我都唔知價錢!勝記聽過好多次,不過因為價錢關係都冇諗過嚟食門面好靚不過冇影相,我諗大家都睇過好多次第一個頭盤係新鮮嘅象拔蚌刺身! 10幾人份量大大陪每人都食到好多片好正好滿足!佢有三個位置擺放,有博片同埋其他實感,但係唔係好識分但係結論就係全部都好新鮮好好味!一片片嘅就爽身啲,另外嗰個我唔識形容但係幾好味你又調口但係又好柔軟呢個黃金蝦嘅份量超大碟每個人都食咗好多但係都會仲有!個個都讚不絕口,怕油炸嘢嘅我都食咗一兩隻呢個應該係避風塘炒蟹或者就咁薑蔥炒蟹,因為佢淨係好香嘅炒香味但係冇辣嘅感覺!呢個呢反而就賣相非常好但係啲人就唔係點蝕,因為好麻煩!如果佢啲蟹婆夾說多啲就好啦!因為好難滅啲肉出嚟,蟹鉗稍為好少少,但係都好難問啲肉出嚟要自己夾多好多下芝士焗龍蝦伊麵!呢個係海鮮菜館嘅招牌菜,大家勁鍾意食伊麵底,龍蝦都好多肉,其他難搣肉嘅位置走冇辦法啦好好味!必備嘅蒸大班魚啦!好多肉,不過應該因為蒸魚最容易食到佢啲肉,所以永遠都係好快俾人K.O.嘅🤣🤣🤣炸子雞唔同嘅朋友都不斷讚不絕口喎!的確係雞胸嘅位置都非常嫩滑,點埋喼汁原來係勁夾嘅有人鍾意食雞髀我就鍾意食雞胸如圖所
門面好靚不過冇影相,我諗大家都睇過好多次
好好味!
有人鍾意食雞髀我就鍾意食雞胸
如圖所見大家都見到佢啲皮係勁薄!啲肉有好多好靚!名正言順嘅鄙薄餡靚呀
楊州炒飯有好多瘦嘅叉燒粒同埋質素唔錯嘅夏林同埋菜心粒!炒得幾乾身唔會好油膩我都食得少少
仲有兩碟上湯卓菜,我就揀咗芥蘭,令一碟朋友就揀咗菜心,兩個都好好味呀!而且冇乜油非常啱我食

最後仲有個著名嘅益力多膏,桂花糕同埋柚子膏,欣賞佢唔係太甜,而且質感都幾紮實

因為勝記貴啲同埋係星期五唔係星期六日嘅關係?呢度好少人,所以坐得好舒服好寧靜
而且服務嘅員工非常好!非常細心琴碗碟又知道我哋嘅需要!加分加分
Type of Meal
Dinner