每次約朋友聚會都諗起Outdark,因為環境好岩傾計,裝修得幾有氣氛,令人好舒服,又唔會太嘈,最岩少少人聚會傾計。不過當然食物先係主角,每次必叫炸雞配米酒。炸雞有唔同味道可揀,當然叫雙拼可以一次過試兩種味炸雞睇得出係新鮮即炸,皮十分香脆,雞肉一d都唔乾,嫩滑得黎仲有肉汁。今次點左香蒜蜜糖同甜辣雙拼,醬汁份量剛剛好裹住炸雞,好香口。蜜糖甜甜地但唔會令人覺得膩,甜辣嘅辣度較低,唔食得辣嘅朋友都可以接受!至於伴碟嘅薯條同樣炸得香脆,但可能醃得唔均勻,有部分好咸...另外付上醃蘿蔔同醬料,醃蘿蔔酸酸地可以消膩;醬料分別係醬油、柚子、蜜糖同甜辣醬,配薯條一流,兩樣配料都可以任添。飲品點左芒果蘋果米酒,米酒用碗上,視覺夠震撼,雖然份量多但酒精濃度唔高,飲哂成碗都絕對唔會醉(並唔係我飲得),有少少果汁嘅感覺,好岩女仔口味!另外加左個自製飯團,超級熱!可以自己動手整飯團食,幾得意而且味道唔錯,不知不覺就食哂。係Outdark食野環境真係好舒服,唔經唔覺就會坐左好耐不過食物因爲全部都熱辣辣,所以趁新鮮食就最正!另外飲品價錢可以平少少就好~

雙拼炸雞

蘋果芒果米酒
),有少少果汁嘅感覺,好岩女仔口味!

係Outdark食野環境真係好舒服,唔經唔覺就會坐左好耐
2017-03-09
雙拼炸雞