倆口子食天下
2021-12-06
Follow
想你。見你 Set
古早紅燒牛肉拌麵(1 份)
 阿嬤手作蔥油麵(1 份)
 310 溏心蛋(1 份)
 蜜糖磚塊(青蘋果) (1 份)
 脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶(2 杯)

蜜糖磚塊(青蘋果) (1 份)
驚喜十足,12月, 同老公一齊出去食晚餐慶祝週年相識, 最最最令我食得開心嚇人脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶, 從而四周咁 !巧! 都有四個人一齊食同一個餐, 個個見到蜜糖磚塊甜品上枱 ,都一定會發出哇一聲, 個個都好surprised...見到三層特厚方包, 藍莓及咖啡狀態嘅雪糕, 新鮮藍莓士多啤梨, 十個十個見到都愛嘅爆谷焦糖, 開心程度已經即時拎手機想約其他朋友12月再黎食多次,即~想你~ 食落蜜糖磚塊,都有驚喜,一塊一塊嘅磚塊,上枱時已經切成細細件,易入口一口一件, 多重口感多重味道, 我食咁多次茶木覺得佢地design升左級, 我同老公講, 只係入嚟食一食呢個甜品我都覺得好,正,心情令。

脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶(2 杯)
第二個驚喜係, 高質素新鮮製作珍珠奶茶,上層係奶蓋, 底層係黑糖,上層一串串三粒小丸子, 外層脆脆朱古力, 有煙煙韌韌珍珠口感, 層次豐富, 多重口感, 我唔駛五分鐘,食曬,仲食埋老公果份飲料。

310 溏心蛋(1 份)
糖心蛋溏心部分好似抽咗出嚟另外製作一樣 蛋黃做到係有少少黏地,輕輕似蛋黃醬,蛋白全熟, 青瓜爽口, 高質製作, 非常有心思。

古早紅燒牛肉拌麵(1 份)
牛肉麵同埋蔥油麵都係同一款麵,牛肉麵跟咗隻糖心蛋仲有台式牛肉,仲有豆腐同埋血, 唔會腥味道適中唔會太鹹, 豪華嘅牛肉麵

古早紅燒牛肉拌麵(1 份)

 阿嬤手作蔥油麵(1 份)
蔥油麵放喺面, 食落好似麵條口感, 油面每一口都好彈牙, 煙韌, 口感有啲似珍珠奶茶嘅珍珠。
阿嬤手作蔥油麵(1 份)
阿嬤手作蔥油麵(1 份)

最後想提一提職員好細心,準備好嘅清水都會用藍cover, 避免口水飛沫塵埃飛入去

Like
Ratings