2018-05-28 1004 views
朋友話去劉在石嗰間食炸雞嘅韓國餐廳食Lunch,無追開韓國綜藝節目嘅我根本唔知佢講邊個,係咁追問劉先生係邊個。去到原來係一間喺將軍澳少有嘅韓國餐廳,餐廳唔算太多人,我哋一行四人叫咗5個精選午餐加1個比較細份小食,惠顧午餐3份會送最平嘅1款,份量都幾多,所以幾個人嚟都幾抵㗎。芝味吉列豬扒,豬扒係無用調味料醃到好鬆嗰種,有咬口,但無咩味,脆漿有啲硬,芝士少夾起外層脆漿同豬扒分開,呢個餐無咩汁,食落有啲乾。碎芝士蕃茄意大利粉,上面舖滿芝士,可以拉絲,汁料似濃湯,意粉唔會太淋,配醃蘿蔔酸酸哋,唔錯。鮮蝦蛋包炒飯,蛋皮全熟但入口嫩滑,蝦仁亦唔少,飯入味有少量芝士,配上茄汁令口感更豐富。蘑菇炒粉絲,雖然味有啲濃但係好惹味,但成碟一片蘑菇都無。首爾三寶,因本人唔食得辣所以汁另上,炸餃子3件,炸年糕5件,炸紫菜粉絲卷5件,餃子脆卜卜,年糕細細粒煙煙韌韌, 紫菜粉絲卷口感豐富。炸雞達人,7件唔同口味嘅無骨雞件,雞肉外脆內嫩滑,只有一種味少辣,唔食得辣嘅我亦可接受,食得出嘅有大蔥炸雞,白郡主炸雞韓式甜辣炸雞,初雪炸雞,有一種係有芥末味。左邊係凍紅醋茶,右邊係Nene Soda青提子。

蘑菇炒粉絲,雖然味有啲濃但係好惹味,但成碟一片蘑菇都無

炸雞達人,7件唔同口味嘅無骨雞件,雞肉外脆內嫩滑

左邊係凍紅醋茶,右邊係Nene Soda青提子。

2018-05-28
$98 (Lunch)