2018-03-12 418 views
有去過‪台灣食過咖啡弄‬既朋友, 都一定會對佢地既環境服務同埋美食念念不忘。‪香港開咖啡弄‬都開左一段時間, 開頭排隊排到癲左, 小女都唔例外, 有去潮聖過, 銅鑼灣高峰期排過2次, 每次都差唔多兩粒鐘, 熱潮過後, 小女都識揀時間啦, 平日6點前去到, 唔使等即刻有位。 芥末培根起司三文治 $58呢個三文治根本就是減肥人士的大敵,不過煙肉(培根)煎得脆脆、加埋鬆軟既方包、香濃的芝士,每啖咬落下去都好吃到想死,邊個仲會記得減肥係嘜水? 仲有我最好中意佢既SIDE DISH: 千島醬薯蓉!!! 必食, 幾飽都食晒!! 玉米里肌起司可頌 $62超大個可頌!!! 芝士(起司)半溶,芝士味很重,不過唔會太膩,里肌肉是豬肉,係豬既脊椎旁D肉 肉的油脂較少,番茄超新鮮,每種餡料都係香口野,再加上外脆內鬆軟的可頌(牛角包),呢個係我3次拜訪都會叫既其中一個包!!!! 茉香蜜桃冰茶 $44鮮艷的冰茶有種好消暑的氣息,佢唔只係綠茶咁普通,餐廳好有心思,綠茶入面仲有好多水果,有青蘋果, 水蜜桃, 藍莓, 橙, 車厘子,唔會太甜, 唔會太多冰。好清新既感覺。 美式摩卡咖啡 $46上面有牛奶泡沫,不過呢啲井字

芥末培根起司三文治
芥末培根起司三文治 $58

玉米里肌起司可頌
玉米里肌起司可頌 $62

茉香蜜桃冰茶
茉香蜜桃冰茶 $44

美式摩卡咖啡
美式摩卡咖啡 $46
上面有牛奶泡沫,不過呢啲井字形朱古力應該稱唔上係拉花, 有D HEA既裝飾,咖啡冇咩特別,最特別係旁邊既兩片曲奇,牛油味好重。
芥末培根起司三文治
玉米里肌起司可頌