2014-11-09 2075 views
很久沒有到老牌餐廳用餐了. 最後一次是去金X.果然是老牌餐廳, $80-90左右一個餐, 有麵包, 湯, 主菜, 飲品, 仲有雪米糍做甜品. 份量一流, 又講下食物質素先..麵包熱辣辣,有好感. 經典羅宋湯, 唔會特別出色, 基本野. 咖哩牛舌飯- 友人覺得好味, 個汁係OK, 但我就認為可以辣多一點, 以一個不食辣的人, 都想辣多一點點. 份量好夠. 都只是$54. 抵試過鐵板牛及羊, 羊出色多D, 牛都有好多筋位. 不過, 就無 "拿" 到鬆哂. 羊就軟熟,有少許 "蘇" 味, 但係咁先似羊呢..燒春雞係特定日子提供, 要等20分鐘. 好食WOO, 肉不會 "鞋'及有味, 皮不油. 真係好耐無食到唔 "鞋" 的雞了而侍應們的態度唔錯, 出乎意料.. 坐位就一貫的迫.  整體好過 "金X" 好好多....
很久沒有到老牌餐廳用餐了. 最後一次是去金X.

侍應們的態度唔錯, 出乎意料.
. 坐位就一貫的迫.  整體好過 "金X" 好好多....
咖哩牛舌
肉眼
燒春雞
2014-10-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)