2018-05-24 171 views
朋友帶我去中環老撾餐廳,老撾菜未食過,又有新嘢試!lunch time時間人流唔算多,座位之間有啲距離,幾舒服。老撾小食拼盤- 除咗魚餅之外,仲有豬肉春卷,素菜春卷,網蝦春卷,不過三種春卷體積細小,餡亦份量少,所以唔係好食得出係咩餡。老撾豬頸肉見求見求=飯,長知識了!飯菜色彩繽紛,飯加入紅米,感覺健康!白咖哩香滑,加上豬頸肉厚而不實,好欣賞個豬頸肉!老撾牛肉全米湯粉- 聽說係用牛骨淆製湯底,入口香濃,有啲似冇藥材味嘅肉骨茶,正!老撾雞肉全米湯粉- 雞肉好一般,但個湯底不得了。。香甜濃郁,好似有啲椰漿味,實際係乜就唔知,但個湯好味到我飲哂!老撾豬頸肉全米湯粉- 個湯底再牛肉粉一樣,浸咗湯嘅豬頸肉依然好食!

老撾豬頸肉見求