2009-12-28 39 views
同友人吃完泰菜,明明都好飽不過都有人提議話不如食個糖水,大食友又再出發﹗地點是合成,平日的夜晚仍然高朋滿座,四個歐陸身型的大男人只能迫在一個四人卡座。現場所見好多客人都係遊客,友人亦盡地主之儀幫下手同佢地影大合照,場面十分熱鬧﹗一向都唔太鍾意食甜野的我叫左個清保涼糖水,用料夠哂多直頭料多過湯,雪耳夠滑又潤,味道不會太甜很岩我,再加上大量的薏米蓮子等,夠咬口又飽肚﹗吃中式糖水我最鍾意加蛋,我覺得烚蛋配上甜湯味道很捧,咬開蛋後蛋王四散在糖水中吃落更有味道更濃更香。友人的芝麻糊也做得很好,濃滑有致,我在對面都聞到很香芝麻味,唔洗食都覺得正﹗大家吃完捧腹讚好,在九龍城要吃傳統糖水必選合成﹗

大家吃完捧腹讚好,在九龍城要吃傳統糖水必選合成﹗
合成糖水
高朋滿座