2021-06-25 604 views
中環老字號, 雖然係橫街, 但知名度極高, 經常都好多食客. 舖面唔大, 但有好多個員工, 聽佢地既對答, 相處應該好融洽, 不過佢地對食客既態度, 就更似親人一樣, 有D人可能接受唔倒, 但感覺得到既, 係佢地一D都唔造作.早餐款式其實唔算多, 但同一樣野, 做一千次, 一萬次, 就可以做到極至, 哩個可能就係佢可以屹立不倒既秘決.看似同其他茶記一樣, 不過佢隻蛋, 感覺更有蛋味, 煎蛋之餘, 個蛋黃可以做到太陽蛋咁流心. 多士烘得唔會好硬身, 脆得黎, 搽左牛油既位置, 熱力剛好令牛油融化, 令到包既中心軟身, 哩D就係真真正正既外脆內軟.麵底唔係用出前一丁既, 不過可以加錢改, 五香肉丁亦都唔係用大牌子, 不過就好似硬身左少少, so far so good啦. 飲品其實出名係飲樽裝鮮奶既, 我本身諗住嗌朱古力奶, 點知掛住覆訊息, 唔小心淨係叫左朱古力, 到上左枱先知, 不過就唔好意思再換喇.
經典早餐G

2021-06-19
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
經典早餐G