2023-08-26
將軍澳分店算近屋企,話晒同區,估唔到餐廳環境非常闊落,好有空間感,日間對著將軍澳海濱長廊食嘢一定會好寫意晚上無境睇都唔錯,店內嘅裝修都係我鍾意嘅設計,光亮,顏色搭配舒服餐廳使用QR code點餐,店員友善會嚟睇吓點餐有冇需要協助上菜速度好快,落單後4分鐘就上菜1️⃣燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋蝦身彈牙,帶子新鮮,檸檬油醋味道清新配上小蕃茄同無花果很配,今次第一次食無花果原來出奇地好味,菜都好嫩好新鮮2️⃣黑松露薯條配黑松露蛋黃醬黑松露味道唔出,但粗身薯條炸得岩岩好,內脆外軟咁,醬雖然味道唔出,但都惹味,每一條薯條都想點醬食薯條同醬份量都好足3️⃣松葉蟹肉軟穀蟹飯碟都佈滿滿滿嘅醬汁,又有青瓜絲,仲有溫泉蛋,即使配有沙律醬都唔會好膩有時食軟穀蟹飯會有腥味或肉質好晦,不過呢隻無仲係脆身嘅唔油我覺得同個飯好夾4️⃣hot chai latte我真係好鍾意似chai茶😛味道香濃,又滑5️⃣hot 85%chocolate85%朱古力味道濃得嚟入口香滑,不過其實老公想點凍嘅但我點錯左熱,店員都好好,明明我自己錯佢都話換比我,不過我唔想浪費所以無換到呀兩杯飲品都幾好飲,唔似即沖hea飲料6️⃣法式焦糖班戟表面佈滿我好鍾意嘅
上菜速度好快,落單後4分鐘就上菜
1️⃣燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋
2️⃣黑松露薯條配黑松露蛋黃醬
薯條同醬份量都好足
3️⃣松葉蟹肉軟穀蟹飯
有時食軟穀蟹飯會有腥味或肉質好晦,不過呢隻無仲係脆身嘅唔油
我覺得同個飯好夾
4️⃣hot chai latte
我真係好鍾意似chai茶😛味道香濃,又滑
5️⃣hot 85%chocolate
兩杯飲品都幾好飲,唔似即沖hea飲料
6️⃣法式焦糖班戟
表面佈滿我好鍾意嘅吉士醬仍不失焦糖香脆
有足足三塊唔係空氣感而係好實在嘅班㦸,份量足到爆燈
班㦸都絕對唔係無味架,三塊厚厚班㦸為繁望嘅工作週畫上句號
其實餐廳仲有galeto同其他咖啡產品出售,多元化
因為晚餐太豐富滿足,臨走都唔記得睇下啲產品,下次再去睇下先