2021-01-05 795 views
想試呢間美日風既拉麵店好耐,呢日中環一日遊終於食埋😎▪️ Soy Sauce Ramen(7.5/10)💲138最出名既莫過於呢個麵,雞髀慢煮後再炙燒,所以會見到雞皮有微微燒過既痕跡,雞肉腍到就咁用筷子都分得開,不過個人會覺得咁樣既肉質略為過腍,但都入味既🤔醬油、黑蒜油、雞湯混合成既湯底非常濃稠大大加分,入口會有陣骨膠原漿住個口咁,配上大量紫洋蔥、洋蔥同埋脆身既炸牛蒡,仲有隻中規中矩既溏心蛋,粗身拉麵軟硬適中帶有韌性,掛湯力不錯😛但係食到尾感覺少少油膩,同埋難免會口渴▪️ Fried Pineapple Bun with Assorted Ice Cream(7/10)💲45 (Lunch Dessert);58其實我係比呢個吸引黎既🤪焙茶雪糕既奶味比茶味香濃,抹茶會係偏甜嗰種,雲呢拿帶少少類似煉奶既甜,雪糕無預期中咁合我口味,不過幾欣賞個沙翁質地既包,食落暖笠笠外帶脆內鬆軟,中間夾附帶酸既菠蘿粒同埋紅豆粒😚🔎 整體評分(7/10)
想試呢間美日風既拉麵店好耐,呢日中環一日遊終於食埋😎

Soy Sauce Ramen

🔎 整體評分(7/10)