2022-05-16 460 views
🥑 牛油果楓糖芒果吐司 @ 2DP (TST) 🥭今日約咗幾位女友尖沙咀行街食飯。我竟然早咗到,咁岩又未食野,於是就去咗喺厚福街嘅 2DP - Tea & Veggie食啲嘢先。餐廳環境都算舒適,上菜好快。食物選擇清新健康。而且寫明不同成份同有symbol 代表(五辛、果仁、蛋、奶、辣、生酮),唔同嘅素食者唔使估估下,逐個問,方便體貼。因為天氣實在太熱,所以唔想食飯同麵,揀咗牛油果芒果吐司(佢配上沙律同乳酪)。平時都會自己整牛油果醬配麵包食,或者加蕃茄粒。而佢加上芒果粒(而且芒果好甜好靚),即刻開心咗。下次我整都可以加唔同嘅水果粒先。🤪 佢嘅餐牌入面,仲有現時好流行嘅 Keto Diet 菜式。大家都知道生酮飲食比較多油脂、肉,素食生酮就再少啲選擇。咁呢度都可以有選擇食到
🥑 牛油果楓糖芒果吐司 @ 2DP (TST) 🥭