2025-06-20 165 views
記得好耐之前喺大坑食過兩草,一直都有回坊意慾,可惜地點太遠!原來最近遷址到尖沙咀,碰巧在附近睇牙醫,一於食過番尋味(๑و•̀ω•́)و/平日夜晚約七點坐低最後一張空枱,不久外面已有一條小人龍,可見其人氣💨🌟香煎脆邊蛋肉餅飯 $42肉餅煎得幾香,外脆內軟;蛋白部分煎到脆卜卜好香口;白飯偏乾身且粒粒分明,加入了甜醬油和豬油香噴噴的🤤與蛋黃撈勻簡直是白飯神偷!不過好似冇左當初果份驚喜👉🏻👈🏻⭐️蛋炒豬腸粉 $27大坑時食過同樣令我眼前一亮,可惜今次覺得腸粉只有表面佈滿醬油香,入面就偏淡唔算好入味,唔夠惹味略有失望😢🌟小籠包胡椒湯 $40小籠包皮唔算薄,不過好多湯汁,差啲比啲熱湯辣親🥵內餡的豬肉香甜軟熟,沒有豬蘇味;胡椒湯香甜中帶胡椒的辛香和微微辣度,和友人一起飲得乾乾淨淨,好喝ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)⭐️咖央多士 $25多士烘得又薄又香脆,咖央醬混和牛油香,味道正常🙂‍↕️⭐️百香果烏龍茶 $25⭐️樽仔奶茶 $25奶茶唔算好濃厚奶滑,普普通通(´・з・)/二人合共消費$184,尖沙咀來講價錢可以👌🏻食物份量偏細,啱哂眼闊肚窄和選擇困難既女士們,可以一次試多少少野食( ⩌⩊⩌)✧不過食物質素有點不如既往,正常但
🌟香煎脆邊蛋肉餅飯 $42
⭐️蛋炒豬腸粉 $27
🌟小籠包胡椒湯 $40
⭐️咖央多士 $25
多士烘得又薄又香脆,咖央醬混和牛油香,味道正常🙂‍↕️
⭐️百香果烏龍茶 $25
⭐️樽仔奶茶 $25
奶茶唔算好濃厚奶滑,普普通通(´・з・)
二人合共消費$184,尖沙咀來講價錢可以👌🏻食物份量偏細,啱哂眼闊肚窄和選擇困難既女士們,可以一次試多少少野食( ⩌⩊⩌)✧不過食物質素有點不如既往,正常但沒有從前那麼驚豔,抱平常心還是可以一試的☺️