2019-05-16 365 views
尋日放工要去K11買野,所以諗住順便去食埋飯。愛人話呢排開始要食得健康D😅🤪哈哈,行行下見到有一邊賣有機野既盡頭有呢間叫「野玩田」店的餐廳,門口擺設感覺係食田園🥬🥗有機野食為主咁,所以我地就攞飛諗住食。好彩今日夠早,又係平日唔係太多人,所以其實一攞左飛就入到座🎉餐廳都幾大幾闊,好襯佢田園主題🌈亦都唔駛驚會健康到冇野食揀,因為menu好多選擇,小食、沙津🥗主菜、🥠🍗pasta🍝飯🍛配菜都有好多款,而且睇落都唔會太細碟,賣相都好多色彩🍄好吸引咁。我地兩個為食鬼🌞我就揀左兩個小食,愛人仲話要健康D,佢一睇到個和牛主菜就揀定左要食😂咁就再叫個沙津吧,店員都溫馨提示個主菜本物都有蕃薯🍠做配菜,都實夠食😂我叫左杯veggie crush,薑味好重!!! 😱一定要食得辣同鍾意薑味既人先好叫,哈! 愛人個碟豆花梳打仲誇,個杯🍹勁高好大杯! 我要企起身先飲到😅🤪而且個碟豆花味好香,同個熱情果都幾夾先來個雲耳沙津🥗配上個甜醋、無花果同牛油果🥑都幾夾,又香又甜! 雖然無花果同牛油果唔算好多,但個雲耳份量就好多,而且好大塊又好爽口 ! 個甜醋同個雲耳好合拍,當沙津食真係幾新鮮🥳Quesadilla 同炒蛋酥盒

碟豆花梳打
雲耳新鮮無花果牛油果沙津

雞肉墨西哥餡餅

Quesadilla 同炒蛋酥盒🍳小食一齊上,都幾大份😍Quesadilla有6大塊,兩個人食其實真係好多,呢個小食由3-4人分就好D,但佢個肉餡好香,雞肉🐥好彈牙而且個胡椒味香得黎唔太重,做到惹味效果得黎又唔會太濃。配上個牛油🥑果醬食一流~ 佢仲有sour cream或salsa🍅,都唔錯,呢份又抵食又好食👍🏼
黑松露片炒農場雞酥盒

雞蛋酥盒都好香,一定要趁熱食,唔係個滑蛋凍左同個酥盒冇咁脆! 黑松露就唔太多,但個滑蛋🥚本身夠香,而且炒得好滑好有水準,食左呢幾樣都好滿意,同埋都幾多下,已經飽左8成🙈
我覺得仲有樣野抵讚係店員都有細心留意住客人食既野節奏去上食物,佢地會見到我地食完一味👀收好碟,再過一陣先上下一味,而且個interval都唔錯🥰大約3-5分左右,等你有D時間落下格又唔會乾等太耐。難得係我地食緊既時候都開始多人來食晚飯,佢地都仲夠人手去manage到唔用客人之餘個服務質素都仲keep到幾高😚
韓式和牛肉面配韓式牛肉汁

主菜和牛🐮黎啦!!! 果然係主菜,夠大碟,而且牛肉同蕃薯🍠好香! 和牛都食唔少,但牛面我就真係冇印象食過,肉質好好味呀! 😍😍😍個肉好淋身,又有D似牛脷,不過又少左一陣酥味🙈真係好tender,而且佢個韓式汁一D都唔辣,甜甜地好香🥳炸蕃薯🍠香口得黎又唔係好油,點返個牛既醬汁好好食! 佢配合返個韓式主題,仲有泡菜同紫菜配上,不過我都覺得個牛好食D,哈哈😋
呢餐食得滿足得黎好開心,食完個口唔會一口味精,呢間野玩田店的用料同煮法都幾有心思,值得再黎👍🏼😚
2019-05-15
碟豆花梳打