2019-08-16 864 views
今晚同男朋友在旺角廣華醫院附近食晚餐,這間西餐廳好吸引喔!所以入去試試。服務唔錯有善親切,明亮舒適的環境,雖然不是很大的空間,但是都很乾淨整齊。裝飾擺設都很特別又可愛,感覺唔錯!晚餐不同套餐選擇,有burger, risotto,spaghetti, steak, etc. 另更有不同甜品選擇,有pancakes, 雪山,格餅等。晚餐(蒜香辣海鮮意大利粉)蒜香好滋味,我們覺得可多點辣味,海鮮有蝦、蜆、魷魚等,意大利粉好香好好吃又軟硬剛好。(是日磨菇湯)磨菇好香滑,打成蓉的口感,上面放上香草,好飲!(小食拼盤)好吸引又多款式的炸物,如:炸魚手指、炸雞塊、炸薯條、炸蝦、炸春卷、炸咖哩角等,好滿足好熱辣辣脆卜卜,配菜是沙律,中和油膩感。飲品(特飲:菠蘿梳打)甜甜酸酸的菠蘿梳打,好解渴又冰凍!好多粒菠蘿,口感好爽口;(鑊仔抹茶紅豆雪山)小心鑊仔熱熱的,雪山軟滑下熱上凍好特別,抹茶好香濃唔會太甜,紅豆粒粒軟腍好香又大粒;

晚餐(蒜香辣海鮮意大利粉)
蒜香辣海鮮意大利粉

(是日磨菇湯)
是日餐湯

磨菇好香滑,打成蓉的口感,上面放上香草,好飲!

(小食拼盤)
小食拼盤

飲品(特飲:菠蘿梳打)
菠蘿梳打

甜甜酸酸的菠蘿梳打,好解渴又冰凍!好多粒菠蘿,口感好爽口;

(鑊仔抹茶紅豆雪山)
鑊仔抹茶紅豆雪山
鑊仔抹茶紅豆雪山