2024-01-31 583 views
食在這家店,今日黎到咗間素食小店,頭盤揀咗個「蔬菜茶樹菇韓式拌飯」,賣相唔多亮眼,但係食落絕對驚喜啊!茶樹菇嘅香味混合著清爽嘅菠菜,仲意外發現嗰個素蛋味到有啲似腐乳嘅層次,真係惹味極了😍。然後有個「冬蔭功紅菜頭醬長通粉」,看落去好吸引!色彩鮮豔,食落嘅時候微辣帶酸,紅菜頭嘅味道竟然同湯底咁夾,通粉嘅口感都岩岩好,唔會太煙韌或者太腍。至於飲品,今次就冇咩特別表現,下次我想試吓佢哋嘅純素蛋糕,睇落好有誘惑力架!總括,這家店嘅食物新鮮得黎,整體風味都幾好,有創意之餘又符合健康飲食,會令你食得開心又滿足!對於追求獨特素食體驗嘅你,值得一試。全程食得清新脫俗,心情都跟住開朗咗起來🌱👍。