2018-01-08 1197 views
結婚周年紀念, 又來了富豪食鮑魚慶祝, 對上一次已經係兩年前的事了.早一個星期已經電話訂了位, 亦準時到達, 所以唔使等立即有位.感覺上2017的經濟確實好了, 堂座有8成滿 (兩年前只有半滿), 入面的貴賓室亦應該全滿了.繼續點那個880的鮑魚餐 (今次係第三次食了), 環境, 客人多的關係, 今次明顯的嘈雜了,招呼, 客人多的關係, 亦明顯的差了, 茶壺放低就走, 一次都無主動加茶,價格, 還是880, 甘多年都無加價, 真係好實惠.出品, 因為無加價, 所以在份量上都明顯的減了, (特別體現係魚翅同燕窩),味道, 幸好還是非常的好, 先來的係魚翅, 翅的份量少了, 幸好湯頭還是好濃郁, 鮑魚, 一如既往的非常好味, 又有溏心, 值回票價,炒斑塊, 雖然每人只有兩款, 但好厚身, 又有魚味.炸子雞, 話賣晒, 轉了炸乳鴿, 算係皮脆多汁, (但我更喜歡炸雞)荷葉飯, 感覺上都失色了.燕窩, 稀了, 還好杏汁仍有水準.整體來講, 880這個套餐都無乜好挑剔 (因為再上一個檔次係1480餐, 我又嫌貴了點)但如果侍應的招呼親切一點會更佳,
繼續點那個880的鮑魚餐 (今次係第三次食了),
環境, 客人多的關係, 今次明顯的嘈雜了,
價格, 還是880, 甘多年都無加價, 真係好實惠.
味道, 幸好還是非常的好,
先來的係魚翅, 翅的份量少了, 幸好湯頭還是好濃郁,
鮑魚, 一如既往的非常好味, 又有溏心, 值回票價,
炒斑塊, 雖然每人只有兩款, 但好厚身, 又有魚味.
荷葉飯, 感覺上都失色了.
燕窩, 稀了, 還好杏汁仍有水準.

但如果侍應的招呼親切一點會更佳,
2017-12-15
Celebration