2021-10-24 806 views
幾年前食過I kitchen嘅午餐,嗰陣時個炭燒黑毛豬已經令我留下深刻嘅印象,今次再去食埋佢個晚餐,果然繼續keep到高水準。店入面嘅燈光氣氛都好有情調,坐低嘅時候店員仲會幫你點喺桌面嘅蠟燭,好有燭光晚餐嘅感覺。我哋坐低咗之後半個鐘已經坐滿晒人,建議大家都係book定枱安全啲。set或者散叫都得,不過散叫加錢都可以有餐湯同嘢飲嘢飲。醬燒美國豬仔肋骨豬肉嘅質地好軟熟,肥豬肉嘅位都唔算多,筋嘅部位亦都好少,一切就開,沾上少少盤上面嘅醬汁甜甜地更加好食。帶子紅甜椒意大利飯帶子粒粒都輕微煎過,外表金黃色,肉質飽滿,食到一絲絲嘅口感。意大利飯應該用南瓜煮過,所以每一粒都比金黃色嘅汁液包裹住,外表睇落好吸引,識落仲有南瓜甜甜嘅味道。三文魚牛油果薄餅實在估唔到成個薄餅都鋪滿三文魚,仲要唔係薄薄一層,底部應該搽上咗酸甜嘅醬汁,所以好開胃,加上三文魚同牛油果嘅最佳配搭,令人食指大動,而且加上芝士有拉絲嘅效果,無論係視覺定係味覺上都得到好大嘅滿足。餐廳職員都好主動留意客人,留意到我上映餐廳入面嘅環境,都主動行開避開我嘅鏡頭等我可以影到更加大嘅空間。

set或者散叫都得,不過散叫加錢都可以有餐湯同嘢飲嘢飲。

醬燒美國豬仔肋骨

帶子紅甜椒意大利飯