2017-09-21 4174 views
是晚慶祝本大姐的生日啊 友人最近常皮膚過敏 大家決定清清淡淡食素菜先想當年與友人的第一頓晚飯是在「AVA」是日就在「OVO」自我感覺是個延續餐廳指引在灣仔街市附近 新界/ 九龍人口表示疑惑 但沿住google map其實都算係方便的大路啊 迷路二人組表示欣慰店子比想像中細 但看到綠草如茵既環境 視野心境都開闊了餐湯- 粟米湯 $36 OK以公雞碗放湯 感覺中式 但配上這軟包 感覺西餐粟米湯略嫌不夠濃 Latte $36 OK 橙汁 $40 很喜歡這杯子 羽衣甘藍雜菜沙律(香橙醋汁)$78 賣相靚 食材新鮮 羽衣甘藍處理良好 沒苦澀味菠菜芝士意大利雲吞配茄子番茄汁 OK意大利雲吞皮略厚及乾 汁醬醒神 尤喜歡火箭菜提提味蒜香辣椒扁意粉配秋葵番茄乾 $95 OK蒜及辣度都適中 秋葵夠薄香但太少了 粟米仔亦夠惹味 可惜意粉時間控制不夠好 略乾瑪嘉烈特芝士薄餅 $105 薄餅脆香 芝士香味並非單一化 車厘茄也香甜 兩個人食唔晒 打包左幾件回家 翻熱都仲係香氣四溢 大愛小店採取自助下單再由店員送餐的方式 期間食客都能舒適享受食物及閒談 加上望住咁多綠色既草草草草 都幾寫意架 食素 都可以係一種新享

店子比想像中細 但看到綠草如茵既環境 視野心境都開闊了

蒜香辣椒扁意粉配秋葵番茄乾
蒜香辣椒扁意粉配秋葵番茄乾 $95 OK
瑪嘉烈特芝士薄餅
瑪嘉烈特芝士薄餅 $105

小店採取自助下單再由店員送餐的方式 期間食客都能舒適享受食物及閒談 加上望住咁多綠色既草草草草 都幾寫意架 食素 都可以係一種新享受 會再黎的

2017-09-02
Type of Meal