2019-05-08 4813 views
肥雞響 旺角街市搭車咁耐都唔知附近有一間咁好味嘅泰國餐廳有一日肥雞同朋友喺旺角行完街唔知有啲咩做見到呢一間人口咁多門口咁多人排隊咁梗係入去試下啦咁肥雞入到去呢買咗個咖哩 炸軟殼蟹咁佢嘅軟殼蟹呢係就好咗放喺一個農夫包入面入面樣換咗洋蔥彩色椒同埋咖哩汁呢一個用嚟點多士或者配飯一流加上其實佢個農夫包本身都可以食所以有好多種唔同嘅食法當然呢得泰國餐廳梗係唔可以唔買海南雞飯同埋呢一個嘅金邊粉呀海南雞飯啲雞呢可以免費轉做或肉所以呢一點非常得肥雞風心佢啲其實肥仔最鍾意食海南雞飯唔係去啲雞係佢個酸辣汁我覺得佢嘅辣醬做得非常之出色啲雞翼都好滑 都係值得推介嘅咁佢個泰式金邊粉呢番茄味好重和氣好最配埋上面嘅大蝦同埋呢一個嘅花生說每一啖食落去呢都有好到地泰式嘅口感咁肥家一直都好想試下泰國名菜就係蠔仔炒蛋咁佢啲蠔仔每一啖都充滿咗飽滿嘅號加埋牙菜食味蕉嘅蛋真係好正呀個口感 咁肥雞再嗌多個泰國象啤好彩今次冇揸車泰國象啤喺夏天食嗰陣時候配埋一啲鑊氣感觸嘅泰國菜簡直係一個絕配嘅享受而家終於明白泰國人點解咁鍾意喺路邊食地道小菜嘅時候嗌返杯泰國象啤啦

2019-04-23