2023-01-30 910 views
難得既私人時間,想找個不遠地方靜一下。好耐都無再踏足中大了,感覺環境又變了很多。cafe位置好近大學站,唔洗搭校巴,行幾步就到。還未吃早餐,所以選了ADB,正常應該加杯Mocha,但心又想有點抹茶口感,結果選了Matcha Latte。可能始終係campus,ADB價格都比較經濟,份量多。配菜正常,因為都係大多ADB有既野。而香草包都好好味,包上有蛋沙律,一齊食好夾。Matcha Latte 一般,泡沫打得唔夠細滑平均,味道尚可,有抹茶味,唔甜,可惜吸引唔到我返兜。由於係上課時間,所以店內食客唔多。食完早餐,就靜靜做下野。直到午飯時間,人開始多,我亦係時候離開,臨走點了杯Mocha,唔嗅下咖啡味,始終唔心安咁。我有帶隨行杯習慣,所以外帶到店外露天位置坐一陣。Mocha味道亦係一般,吸引唔到我。。。環境食物都令我可回頭,如果咖啡質素可以有所進步就更好了。
難得既私人時間,想找個不遠地方靜一下。
好耐都無再踏足中大了,感覺環境又變了很多。
cafe位置好近大學站,唔洗搭校巴,行幾步就到。

由於係上課時間,所以店內食客唔多。食完早餐,就靜靜做下野。

環境食物都令我可回頭,如果咖啡質素可以有所進步就更好了。