2017-06-09 105 views
母親節到了,盡點孝心安排了一餐高質中菜同媽媽一齊嘆下,預先訂左枱更安心呢!環境好有氣派!坐得仲好舒服~先係一啲小食開始,迷你鮑魚多士細細的新鮮鮑置頂,下面仲有清新既青瓜同埋脆口既多士。鮑魚新鮮所以係比較彈牙仲好入味,加上青瓜爽脆仲帶點糖粒,口感好豐富!另外多士處理無馬虎,整塊都係好平均既脆身,好香口!之後就係燕窩釀雞翼,好豪華既感覺睇落脹卜卜,表皮好脆入面係如假包換一絲絲燕窩,填滿了整個內餡!燕窩無作調味處理更突顯其原味,比平時食的燉燕窩更好!跟住係湯品,羊肚菌燉螺頭很補身既感覺,頗清甜的,菌味很濃!鮮蟹肉大良炒鮮奶本身以為平平無奇,但食落係好滑,只用蛋白去炒,同絲絲蟹肉融為左一體添!不過都有一兩塊仔既蟹殼,但無礙既紅燒花膠紅燒既汁剛好,令花膠既原味上添了一層茨,花膠滑嘟嘟,食完我諗我塊面都可以滑嘟嘟的haha南瓜燴安格斯牛腩肉類是不可少的,依個安格斯牛腩燴得好腍嫩!好似最近成日講既慢煮甘,都係好嫩口!而南瓜都好香好夠腍,仲增添左啲飽肚感!素千層浸芥菜膽食完肉剛好有個菜中和下,素千層幾彈口,芥菜膽帶少少爽又幾甜禮賓傅炒飯一奉上就香氣撳鼻,係黑松露既香!仲有好多海鮮,所以係幾高貴既一個炒
環境好有氣派!坐得仲好舒服~

先係一啲小食開始,迷你鮑魚多士
迷你鮑魚多士
之後就係燕窩釀雞翼,好豪華既感覺
燕窩釀雞翼
睇落脹卜卜,表皮好脆
燕窩釀雞翼
跟住係湯品,羊肚菌燉螺頭
羊肚菌燉螺頭
羊肚菌燉螺頭

很補身既感覺,頗清甜的,菌味很濃!
鮮蟹肉大良炒鮮奶
鮮蟹肉大良炒鮮奶
紅燒花膠
紅燒花膠
南瓜燴安格斯牛腩
南瓜燴安格斯牛腩
素千層浸芥菜膽
素千層浸芥菜膽

食完肉剛好有個菜中和下,素千層幾彈口,芥菜膽帶少少爽又幾甜
禮賓傅炒飯
一奉上就香氣撳鼻,係黑松露既香!仲有好多海鮮,所以係幾高貴既一個炒飯,有帶子、蝦等等
最後食埋糖水作結就最完美了,係冰糖雪耳!飲落好潤喉,吾會過甜!
冰糖雪耳