2021-06-03 945 views
早排聽朋友介紹,話有一間開業左一段時間,性價比極高嘅法國餐廳隱藏於觀塘工業區,環境優雅而價錢親民,為食嘅我又點會錯過!。。🔘香煎鴨肝配紅酒啤梨 $138評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 鴨肚夠晒肥美,表面煎得金黄,帶有微微焦香。鴨肝冇乜太大嘅騷味,質感綿密入口即溶,而又唔會帶有好強嘅油膩感,配合埋紅酒啤梨食真係一絕👍🏼。。🔘法式普羅旺斯紐西蘭羊架 $208評分: 🌕🌕🌕🌕🌕評語: 呢個食落口就真係讚不絕口,最欣賞係羊架表面嘅香草Crust同火喉控制。我哋要medium嘅生熟程度,一切開就見到紅嫩嘅羊肉同肉汁,完全冇overcook令肉質過熟,而外層嘅香草Crust烤得恰到好處,令羊架食落又脆又幼嫩,再加上騷味一樣唔會過重,整體評分真係超高😍。。🔘蕃茄芝士意大利雲吞 $118評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 意大利雲吞配上壓碎嘅蕃茄作調味,蕃茄味非常濃郁。雲吞內夾有意大利芝士同蘑菇碎粒令口感得以提升。而芝士同蕃茄一如以往非常之咁夾,越食越開胃👍🏼。。🔻環境夠晒優雅🔻性價比超高👍🏼🔻比較接近牛頭角推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️

🔘香煎鴨肝配紅酒啤梨 $138
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑