Green Orange

2017-11-19 500 views
話說想試呢間餐廳好耐,之前試過唔book諗住walk in,點知冇位,所以要幫襯就百分之百要先book位 !環境裝修都好簡約,幾寧靜,座位亦唔會太迫 --> 呢一點好重要好,講下食物首先可以揀湯或沙律我揀左個甘荀湯,味道濃郁,不錯Main course揀左鮮蝦墨魚汁意大利飯估唔到用個碗仔上菜,幾精緻 (因為見其他都係用碟上)蝦都算幾大隻,risotto煮得岩岩好,唔會太硬身,起初望落細細份咁,但食完就覺得份量岩岩好一場黎到,一於食埋個甜品啦叫左個檸檬雪芭,侍應一拎上枱個下,嘩左一聲,估唔到有咁大個檸檬原來係將個檸檬切開頂端少許,再混入雪芭成個甜品仲要冰鎮,夠晒冰凍總結而言,如果唔加甜品,成個lunch 98蚊都幾抵食,值得推介 !

好,講下食物
首先可以揀湯或沙律
我揀左個甘荀湯,味道濃郁,不錯
甘荀湯,蒜蓉多士

Main course揀左鮮蝦墨魚汁意大利飯

估唔到用個碗仔上菜,幾精緻 (因為見其他都係用碟上)

鮮蝦墨魚汁意大利飯

一場黎到,一於食埋個甜品

檸檬雪芭

原來係將個檸檬切開頂端少許,再混入雪芭
成個甜品仲要冰鎮,夠晒冰凍

2017-11-16
Type of Meal