2017-08-11 2662 views
我要食紫薯!紫薯!紫薯!雖然對芝士無興趣,但呢個紫薯竹炭包太有份量,唔試真係對唔住自己,加上當時我去買佢做緊買2送1優惠(立刻抵曬)所以我買了紫薯 芒果 同士多啤利咁多個包裡面得紫薯係黑色,其實竹炭係o羊味我真係唔知,不過呢個配搭都幾正,外面睇已經見到發酵得好好gei芝士~~切開就見到佢重點所在,一層紫色gei芝士蓉裡面真係有粒粒紫薯~cream本身唔係好甜,加埋無味gei竹炭包,絕對係怕甜人士首選~~比我想像中都無咁甜gei仲有呢個士多啤利味,諗住佢加埋芝士一定好好好heavy,點知佢都幾清新,士多啤利香氣都好出,今次就無果肉啦,但佢一層包一層cheese咁樣食令個包都變鬆軟,唔錯唔錯不過最有驚喜都係呢個芒果味,一開頭我純粹係唔想要原味而揀,顏色上佢都唔算突出,不過切開真係好開心,Dcheese係咁多個之中最多,而且芒果味好清新,甜味都比士多啤利重,感覺上似食cream多過cheese,但cheese的酸味仲留得住,讚~~如果你唔係特別對紫薯有興趣又鐘意重果味,我會建議你買芒果味~~
所以我買了紫薯 芒果 同士多啤利

紫薯竹炭芝士飽
比我想像中都無咁甜gei仲有呢個士多啤利味,
士多啤利芝士飽
不過最有驚喜都係呢個芒果味,一開頭我純粹係唔想要原味而揀,