新蒲崗呢個地方平時真係好少踏足到,但原本比我想像中容易黎到。因為今日參加左個 workshop所以黎到新蒲崗😅喺上堂之前想買杯嘢飲🧃~搵完一輪之後搵到呢間💛Nuttea佢哋嘅奶蓋用溫火烤焙,冷壓磨漿成為堅果奶,而且唔用牛奶同奶精,所以純素食者都可以飲到💛門口貼住佢地嘅招牌飲品,等唔知飲咩嘅人都可以好快地諗到飲咩一入門口見到有唔同既果仁排好晒~呢度最出名嘅就係堅果奶蓋🌰🥛《四季春堅果奶蓋茶》$30佢哋嘅奶蓋係以夏威夷果仁、榛果、合桃、杏仁&腰果等去製成嘅🌰奶蓋質地厚身得黎好綿密🥛因由唔同果仁去製成所以果仁味好香濃,又唔會太甜🤤而且奶蓋係口入面會慢慢滲透唔同嘅堅果粒出黎,有啲咬口🥰而茶底則甘甜清香🌿 夏天飲番一杯都好解渴清涼

喺上堂之前想買杯嘢飲🧃~搵完一輪之後搵到呢間💛Nuttea

門口貼住佢地嘅招牌飲品,等唔知飲咩嘅人都可以好快地諗到飲咩

《四季春堅果奶蓋茶》$30

而茶底則甘甜清香🌿 夏天飲番一杯都好解渴清涼