2017-10-29 1462 views
兩年前誤打誤撞咁試左呢間鋪,佢的環境好寧靜舒服,個時規矩冇咁多,野食款式多d,老闆又幾nice,所以之後都陸續幫襯左幾次。有段時間見到好多人幫襯,開始要等位就冇去。隔左兩年的時間再光臨,發覺周日的時間都冇咩人,好似寧寧靜靜幾舒服咁,諗住再試下。一坐低就見到一堆規則:要安靜唔准人玩遊戲睇戲刨馬經,如果你唔想人地當你呢到好似Starbucks,點解唔設立用餐時間?其實我飲杯咖啡只係想輕鬆消磨下時間,同朋友飲實有機會嘈到因為地方細,自己一個飲實會睇下戲上下網打下機。唔通大家要拿住杯咖啡發呆嗎?叫左杯咖啡同蛋糕,唔....冇以前咁好食了。但是價錢卻貴了,老闆亦冇以前咁nice。明明規則寫著保持安靜,但老闆同熟人傾計就可以大聲?我還特登睇下我有冇睇錯規則 唉,只准官州放火,不准百姓點燈?老闆應該很慶幸他以前儲到一班舊客,而且老闆娘對客會nice d,新客大概受不了這裏吧?我也不習慣這裏了。