2013-04-05 37 views
同同事去上試菜結果唔打唔撞入咗呢間用chocolate rain 做主題嘅日式餐廳!因為兩個人食量唔大,所以只係叫咗個三文魚蛋pizza加$25轉餐,朋友仔叫咗chocolate rain朱古力特飲,而我就叫咗杯櫻花牛奶特飲。Pizza味道不錯丫!對本身唔喜歡食蛋嘅我都覺得蛋加三文魚加芥茉嘅味道十分好!但一定要襯熱食,涼咗個批邊會變硬,除了這個整體個pizza都幾好。之於飲品呢,朋友說只是普通開粉朱古力飲料,而我個杯櫻花就略帶點酸酸甜甜嘅味道,但奶味少重蓋過了櫻花味道。之後,因為心思思想食甜品,所以又叫了兩款chocolate rain甜點。我叫的是有綠茶紅豆夾餅同綠茶軟雪糕,而朋友叫嘅係有格仔餅加北海道3・6牛奶軟雪糕。綠茶雪糕比起牛奶雪糕無咁甜。而夾餠味道淡淡紅豆蓉偏甜,對食飽咗嘅我地嚟講都幾濟。但兩款甜點都好有chocolate rain特色,chocoolate rain迷一定不能錯過丫!食堂內充滿住好多chocolate rain嘅手筆,有畫有公仔,不論牆身杯墊都有chocolate rain嘅蹤影。。。
2013-04-03