2020-04-05 1484 views
#06032020近排由於肺炎關係,大家都減少左外出食野,多左好多舖頭提供外賣服務。不過,連打邊爐都可以外賣,我真係第一次試(之前都想試左好耐既其中一間黃店)。616出名既就係牛,有好多唔同國家唔同部位既牛。今次嗌左7款,由上至下排出😋😋😋牛上肋:油脂分佈好平均,好軟好有牛味安格斯橫隔肌:少油脂都柔軟西班牙雪花胸肋:偏向多油脂,但淥完就唔油膩澳洲和牛內裙肉澳洲五花趾美國天然肩胛翼板:正常打邊爐牛肉牛鴕峰:最濃牛味但質感偏鞋除左牛之外,都有其他配料嗌既,例如水魷、手打墨魚滑。我個人覺得無咩特別,所以屋企打邊爐的話可以自己配其他野。不過有個小食好值得推介,油趣魚皮。佢係辣辣地又好惹味既一個前菜小食。個魚皮個樣望落去好似好淋咁,其實好爽口👍🏿如果鍾意手工啤既朋友,佢地都有自家製啤酒(同埋都有啲非酒精既飲品)
#06032020

牛上肋:油脂分佈好平均,好軟好有牛味
安格斯橫隔肌:少油脂都柔軟
西班牙雪花胸肋:偏向多油脂,但淥完就唔油膩
澳洲和牛內裙肉
澳洲五花趾