2021-05-26 599 views
好耐冇打邊爐啦🍲 趁着仲未到夏天去烚吓烚吓。叫咗個鴛鴦湯底,一半係大骨滋補湯,另一半係麻辣湯底。打邊爐之前會送碗紅棗雪耳糖水,食辣之前滋潤下個胃🤣 甜甜地幾開胃。落單係掃QR code,感覺幾方便,好有系統咁分類食物,隨時可以睇自己叫咗幾多食物,確保唔會落錯單。當我哋order咗八個餸之後,唔使10分鐘啲食材一次過送晒上嚟🥢呢間火鍋店嘅食材可以嗌半碟/ 一碟 🍽,我哋大部份食材都 order 半碟,可以試多啲唔同食物。另外亦好貼心咁有圍裙🦺提供,就算着咗白色衫都唔驚彈到👍🏻.《曉宇苕粉》⭐️苕粉係紅苕粉條嘅製品,紅苕又名紅薯,食落去嘅質感好有驚喜,比紅薯粉再 chewy,結果最後encore再叫🤙🏻《紐西蘭精品羊肉卷》一啲羊羶味都冇 夠薄《鮮活海蟶》⭐️送上來嘅時候佢哋做識郁,好新鮮!只要放入鑊5分鐘就食得,好鮮甜!《手打蝦滑》侍應好細心咁幫我哋分好蝦滑大細再放入火鍋入面,食得出好新鮮,個面仲有啲蟹子🦀《香滷豬大腸》係我最鍾意嘅豬大腸🤩一啲都唔un《千絲柏葉/ 稻田毛肚》都係牛肚😂 灰黑色嘅稻田毛肚都係第一次食 口感唔錯《十秒牛舌》⭐️真係放落火鍋10秒拎上嚟就啱啱好🙆🏻‍♂️ 幾有咬口《桂花

《曉宇苕粉》⭐️

《鮮蝦雲吞》
大大粒蝦 🦐 雲吞皮夠薄

《美國安格斯優質肥牛》
肉質嫩滑 🥩
🍴渝味曉宇灣仔 (Wan Chai)
📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓
[灣仔站 B2 出口,步行約7分鐘]