2021-06-30 1714 views
新蒲崗極高質嘅海鮮餐廳,今次有朋友帶路,大家都係海鮮迷,所以佢識搵食帶我嚟呢間清蒸海鮮專門店。店內嘅侍應生服務都幾好,先介紹佢哋有咩套餐,同埋每個餐有咩唔同,今次我哋就揀咗半價之後$399嘅豪華海鮮套餐,其中多款海鮮都可以二揀一,我哋就揀咗一啲平時比較少食嘅海鮮品種。食之前都非常講究衛生,先用蒸氣消毒餐具,令人食得安心。海鮮一大碟咁上,真係非常精彩,而且賣相好新鮮,一眼就睇得出係好靚嘅食材。越南大虎蝦超鮮甜又美味,蝦頭嘅膏,線,勁正!台灣九孔鮑魚好大隻而且彈牙,口感非常好,而且有淡淡的鮮甜味。紐西蘭刀背蚌第一次食呢種海鮮,嘩真係勁先又甜,質地口感又好特別,好好食呢!凍蟹今日餐廳有特製嘅凍蟹,嘩原來咁好食,蟹肉有少少結冰嘅感覺,咬落口有冰咁又有海鮮嘅美味,呢個混合令人感動!炸魚皮好香又新鮮,配上炸蒜,真係一流嘅小食,多謝店家送俾我哋食! 大西洋野生青口食之前要掹咗條海草,呢條海草係野生嘅青口先至會有,成個青口非常大隻,好厚肉,未食過咁大隻嘅青口呢!最後嗰鍋海鮮粥當然就係精華,其中加咗粟米同排骨,最後食呢碗粥清清地,成個餐加埋醬油及+1 ,每位大概$480 ,性價比高,值得一試。仲送埋甜品

食之前都非常講究衛生,先用蒸氣消毒餐具,令人食得安心。

越南大虎蝦
超鮮甜又美味,蝦頭嘅膏,線,勁正!

台灣九孔鮑魚
好大隻而且彈牙,口感非常好,而且有淡淡的鮮甜味。

紐西蘭刀背蚌

凍蟹

炸魚皮
好香又新鮮,配上炸蒜,真係一流嘅小食,多謝店家送俾我哋食!

大西洋野生青口

仲送埋甜品,椰汁燉官燕呢。

2021-06-29
  • 紐西蘭刀貝蚌