2018-07-07 275 views
日日食大家樂, 麥當勞,都有悶嘅一日, 所以今日走咗去食粢飯豆漿做早餐,呢間鋪頭裝修簡單,但聽講買嘅黐飯同豆漿就十分出色。星期六早上八點半到餐廳,冇乜人,唔駛等位可以直接入座,一坐低侍應就送上餐牌,除咗粢飯豆漿仲有一啲麵食,但我哋都係覺得粢飯豆漿最具代表性,所以就點着次飯配豆漿,好似25蚊。豆漿豆味濃郁,好好飲,飲一杯好似唔夠喉,仲想再飲。粢飯入面包左油炸鬼肉鬆同榨菜,係好好食,但係就覺得入邊啲料少咗啲,食唔係好到榨菜 ,有少少失望。見到加錢可以增加榨菜, 肉鬆同油炸鬼嘅份量,不過要加錢先有正常份量既料就覺得有啲失望。
豆漿豆味濃郁,好好飲,飲一杯好似唔夠喉,仲想再飲。
2018-07-07
$25 (Breakfast)