2019-01-08 620 views
深水埗一向大家都知有好多食店,無錯,確係有好多食店,但我從來都覺得無乜邊間特別好食,就算係出名既食店好多間去完都覺得普通甚至係麻麻地。唔知大家認唔認同我既見解呢?今次有事去到深水埗,所以決定去食呢間好出名既劉森記,而2019年既米芝蓮指南更加重新入選推介類別,究竟好唔好食?呢間重獲米芝蓮推介既麵店,我覺得無其他人講得咁好食, 佢地既名物係蝦籽撈麵,圖中就係蝦籽牛腩牛筋撈麵 , 蝦籽最重要係咩?要夠香,但呢間既蝦籽食落係冇味,麵條亦都好淡味,有點乾身,未算特別爽口,牛腩水準一般,食落帶點韌,有點失望哦!劉森記最近聽聞灣仔開分店,唔知質素會係點呢?

劉森記最近聽聞灣仔開分店,唔知質素會係點呢?