2019-06-14 2336 views
拍拖周年紀念,每年倆口子都花盡心機簡餐廳有時睇氣氛,有時睇菜式,價錢先忘記今次簡左間米芝蓮餐廳,名字叫beefbar,唔需要問都知道主菜是什麼吧環境係我杯茶,因為大部分牆身都係雲石,港女打卡必備Beefbar Menu大概有8成的菜式係牛,分為唔同國家唔同部位睇你個人喜好鐘情邊一隻牛,或者可以好似我地問餐廳人員意見難得光臨當然唔想因為唔熟悉而簡錯,浪費呢個機會啦前菜簡左個ham,跟左法包配三文魚粒兩者配搭得天衣無逢,個ham夠重味夠鹹,我喜歡,但男友就話覺得身為前菜既佢,,應該係要淡味d既之前叫左個beef tacos兩個人食三舊有少許尷尬,當然,大食男友成功多獲一份此菜式不過不失,牛肉味很出,可是不是太特別若有下次應該也不會encore主角駕到,冇記錯叫左一個black market/一個wx waygu beef同樣都係medium rare冇走雞兩款牛都係上到,肉中心好明顯係紅色,不過食落去完全冇問題要我比較,我反而喜歡black market個款,牛肉味重一點甜品叫左個特別版Tiramisu,不是平時食開有手指餅的那種面頭有點像焦糖布丁的脆面,挺特別,不過我較喜歡傳統的tira
環境係我杯茶,因為大部分牆身都係雲石,港女打卡必備

睇你個人喜好鐘情邊一隻牛,或者可以好似我地問餐廳人員意見
難得光臨當然唔想因為唔熟悉而簡錯,浪費呢個機會啦

前菜簡左個ham,跟左法包配三文魚粒

兩者配搭得天衣無逢,個ham夠重味夠鹹,我喜歡,
但男友就話覺得身為前菜既佢,,應該係要淡味d既
pata negra ham

之前叫左個beef tacos

兩個人食三舊有少許尷尬,當然,大食男友成功多獲一份
此菜式不過不失,牛肉味很出,可是不是太特別
若有下次應該也不會encore
waygu beef tacos

同樣都係medium rare冇走雞
兩款牛都係上到,肉中心好明顯係紅色,不過食落去完全冇問題
waygu beef

面頭有點像焦糖布丁的脆面,挺特別,不過我較喜歡傳統的tiramisu
Tiramisu

僅記,美食配美酒,天經地義
咱倆喜歡白酒,甜一甜
2019-04-13
Celebration