如果你是大忙人或者燥底的朋友:JUST SKIP IT!與同事食呢間處於地牢的餐廳Springfields,以白色為主調,坐得還算舒服。知道店以可麗餅為主打,自然各自揀了一款。然後滿心歡喜加了 Crispy hot wings $35有5隻睇落鬆脆的雞翼,然而一咬下去,居然完全無味,Totally tasteless! 人生未食過味如白紙的雞翼, 居然完全冇醃過冇調味,令同事不禁要搏命加黑椒。Savory Galettes - Beefed up ($118)餡有Emmental cheese, minced beef, caramelized onions, tomatoes味道是不算很差的,牛肉比較鬆散,可麗餅有燶味又乾,掩蓋了其他味道飽肚更是遠遠談不上。重點是,3個人的餐都要等45分鐘。在繁忙的中環要等咁耐是不能接受。效率太低,我心諗:我自己整一塊都快過佢!好過份!等咁耐仲要唔係好食!唯一ok的是這杯Hazelnut coffee.總結同事和我食完一次之後,都覺得這店只此一次。不推介!
如果你是大忙人或者燥底的朋友:JUST SKIP IT!

知道店以可麗餅為主打,自然各自揀了一款。

然後滿心歡喜加了 Crispy hot wings $35

有5隻睇落鬆脆的雞翼,
然而一咬下去,居然完全無味,
Totally tasteless!

人生未食過味如白紙的雞翼,

居然完全冇醃過冇調味,
令同事不禁要搏命加黑椒。

味道是不算很差的,牛肉比較鬆散,
可麗餅有燶味又乾,掩蓋了其他味道
飽肚更是遠遠談不上。

重點是,3個人的餐都要等45分鐘。
在繁忙的中環要等咁耐是不能接受。
效率太低,
我心諗:我自己整一塊都快過佢!好過份!
等咁耐仲要唔係好食!

唯一ok的是這杯Hazelnut coffee.

總結
同事和我食完一次之後,
都覺得這店只此一次。
不推介!

2017-12-22
$110 (Lunch)