2022-11-06 1098 views
星期日同屋企人飲茶,平時見到潮庭咁多人排隊,諗住ok正正常常啦~諗住叫個奶黃包食,星期日人多,又係即叫即蒸,心諗等耐少少都接受到~但等左七八個字真係有啲耐,於是就同姐姐講,姐姐就話:「等二十分鐘呀~廚房出我地就比你嫁喇」我答:「我地等左半個鐘喇喎~」姐姐聽完行開左,我以為佢會幫我跟,之後我地又等左半個鐘,都仲未到,我地再同姐姐講:「等左成個鐘喇喎~」佢先去睇睇張單,返黎同我地講:「原來等左成個鐘喇~廚房唔知點解冇(冇打算道歉),咁你地仲要唔要?」因為我地有個小朋友想食,所以要~我同佢講:「你地盡快出比我啦,等左個幾鐘喇~」聽完,佢又行開左~之後我地又等左半個鐘,因為真係等得太耐,屋企人都頂唔順,諗住取消個包,埋單,出去再食算,最後喺叫完埋單,張單黎到之前,前後等左兩個鐘嘅奶黃包終於到,張單當然冇取消個包啦~我終於明白點解出面咁多人排隊,因為入面果班等野食都等到餓死~多謝你地喺星期日浪費左我兩個鐘~我以後都唔會去你地到食~